2015 års stipendiat

2015 års stipendiat Lotta Karlsson.

Lotta Karlsson, Foto: Amanda Berneblad

Lotta Karlsson, Foto: Amanda Berneblad 

Lotta Karlsson tyckte som barn att det var något speciellt med pianot. Efter att ha provat på musik i många olika former är det nu piano och den klassiska repertoaren som hon fokuserar på. Hennes mål är i egen regi frilansa som pianist och undervisa. Hon har studier på Västerhöjd i Skövde, Härnösands folkhögskola, NTNU i Trondheim, BarrattDue Musikinstitutt i Oslo och ett utbytesår på Universitätder Künste i Berlin bakom sig. Hon studerar nu vidare i Oslo, på sin 4-åriga kandidatutbildning. Konserter blir det också, små och stora, parallellt med studierna. Stipendiet kommer hon att använda för vidareutbildning inom metoden Timani, kroppsmedvetenhet för musiker. En metod skapad av Tina Margareta Nilssen i Oslo som bygger på relevant anatomi och neurologi, med direkt koppling till instrumentet. Lotta har under de senaste åren fördjupat sig i denna metod.

Stipendiet delas ut vid en ceremoni den 18 november 2015,Skövde stadsbibliotek, Kulturhuset i Skövde.

 

 

 

2014 års stipendiat Marie Rabe.

Marie Rabe

Marie Rabe är uppvuxen i Falköping och bestämde redan när hon var liten att det var teater hon ville hålla på med. Sedan nio år bor Marie i London och studerar och arbetar inom drama och teater.  Just nu planerar hon sin första "one woman show" och dessutom skriver hon på en kortfilm i film-noir stil. Marie jobbar också som dramacoach för barn som förbereder sig inför sina dramaslutprov. Stipendiet ska Marie använda till en resa till Los Angeles för att gå en masterclass för Bernard Hiller, en coach som jobbar med bl.a. storheter inom filmen,

Stipendiet delades ut i Kulturhuset i Skövde.

 

2013 års stipendiat Maria Seipel.


Foto:Rune Johansson / SLA

Maria Seipel tog våren 2013 en konstnärlig kandidatexamen i design på HDK – Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Nu har hon påbörjat skolans masterprogram i design. På examensutställningen visade hon ett litterärt gestaltande projekt med utställningsrummet som format. Arbetet lyfte och uppmärksammade dialogen mellan människor.

Maria Seipel om sitt arbete: 

Mitt absoluta intresse är gensvar. Att inte enbart vara avsändare i den mån att jag som designer förser en marknad utan att i stället presentera arbeten där mottagaren, människan med den egna viljan, har möjlighet att inverka är för mig viktigt. En tänkande människa är det yttersta. Konkret arbetar jag uttryckligen med olika läsbara artefakter som i många fall har stort släktskap med boken.

 

2012 års stipendiat Erica Jönsson från Tidavad.

Erica Jönsson är 22 år och har sjungit sedan hon var 5 år. Musik är hennes stora intresse och hon har redan hunnit skaffa sig en imponerande meritlista. Hon har medverkat i bla. Rockmusikalen RENT, Skövde stadsteater 2011 Körslaget 2009 och Toner för miljoner, Globen, 2001

Hon har även arbetat som sångansvarig, musikalföreningen MAMUT i Mariestad, 2010-2012. Hösten 2012 började hon på Glimåkras folkhögskola, afrolinjen med inriktning på gospelsång. Hennes mål i framtiden är att få jobba med barn och ungdomar i samverkan med musiken.

Stipendiet delades ut vid en ceremoni den 8 november 2012 i Konstmuseet, Skövde kulturhus. Vid utdelningen medverkade även Ingemar Arnesson och Maria Renström, Gerds dotter.


Diplom

Bookmark and Share